Kachels & haarden op centrale verwarming

DDG onderscheidt zich door het aanleveren van gedimensioneerde oplossingen in vermogen en design. Klanten genieten op die manier van een innovatieve, mileuvriendelijke én betaalbare aanvulling op hun klassieke verwarmingssysteem.

Met buffervat

Bewaar en verdeel de warmte met een buffervat - klik voor detailversieMet een buffervat kan u de warmte bewaren en verdelen die een DDG-kachel of -haard produceert. De warmte wordt gebruikt om het water in het vat te verwarmen en warm te houden. Vervolgens verdeelt het vat dit naar de aangesloten toestellen.

Moderne buffervaten kunnen honderden liters water bewaren. Het koude water komt onderaan het vat binnen, het warme verlaat het vat bovenaan. Dit omdat warm water simpelweg minder weegt dan koud water. 

Door het kiezen voor een buffervat, bent u zeker van een maximaal rendement. Er gaat namelijk geen geproduceerde energie verloren. Dit is niet alleen de milieuvriendelijkste, maar ook nog eens de goedkoopste manier om te verwarmen.

Zonder buffervat

zonder buffervat - klik voor detailversieEen buffervat is echter niet noodzakelijk om te kunnen genieten van de voordelen die een DDG-kachel of -haard te bieden heeft. DDG geeft immers advies op maat van de klant. Zo zijn er verschillende opties betreffende het vermogen en de verhouding: water/lucht.

Wanneer u ervoor kiest om zonder buffervat te werken, wordt de benodigde warmte rechtstreeks door uw DDG-kachel of -haard naar de toestellen gestuurd. Het grootste nadeel is dat u geen warmte kan opslaan. Het rendement van de optie met buffervat ligt bijgevolg hoger.

 

Eigenschappen

DDG kiest uit ecologisch standpunt voor de hernieuwbare brandstof hout. Sommige modellen kunnen evenwel ook branden met steenkool, futurex of cokes.

De kachel levert voldoende vermogen (12 tot 70 kW) voor de verwarming van heel uw woning. Er wordt rechtstreeks aangesloten op uw radiatoren, vloerverwarmingsanitair warm water, zonneboiler… ofwel gekoppeld op uw (bestaande) centrale verwarmingsketel. Dit alles met behoud van uw regelcomfort.

Dankzij een uniek concept met speciale roestvrij stalen warmtewisselaar, bekomt u een rendement van meer dan 90%. Via een aquastaat past de DDG-hydroconvertor zich automatisch aan de brandstof en het warmteverbruik van de woning aan.

Het toestel is veilig dankzij een thermisch en overdrukventiel dat voorzien is van een automatisch watervulsysteem.

Op deze website zal u buiten de twee voorgaande principeschema's (zonder en met buffervat) verder geen (hydraulische) aansluitschema's vinden. Dit is bewust: wij opteren er immers voor om klant per klant de meest geschikte aansluitingswijze te adviseren.

Voordelen

  • U bent volledig onafhankelijk van mazout- of gasleveranciers
  • U zult ervaren dat een DDG-kachel op termijn een financiële voltreffer is
  • U draagt uw steentje bij aan het milieu: DDG-kachels en -inbouwhaarden voldoen aan de ecologische voorwaarden
  • Last but not least: u en uw gezin ervaren de ultieme gezelligheid

Installatie

U heeft 3 mogelijkheden om uw nieuwe DDG CV-haard te installeren:

  • U komt het toestel zelf bij ons afhalen. Op die manier bespaart u op de transportkosten. U mag evenwel later (na uw montage) beroep doen op onze diensten om gratis het toestel op te starten en af te regelen. Zo behoudt u de volledige garantie.
  • U laat het toestel door ons leveren voor een vast bedrag (enkel geldig in België). Tegen vast supplement kunnen wij bijkomend eventueel zorgen voor een liftwagen (max. 4 verdiepingen). Uiteraard kan u ons blijven contacteren om uw haard kosteloos door ons te laten opstarten en af te regelen, met garantie.
  • U laat alles aan onze monteurs over: wij brengen het toestel mee, en doen de volledige aansluiting, inclusief opstarten en afregelen.