DDG staat voor 100% Belgisch en 100% maatwerk

DDG is een Belgisch famieliebedrijf dat al sinds 1979 kachels & inbouwhaarden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem produceert, installeert en onderhoudt. Elke kachel of haard die DDG levert is maatwerk. Je kan uiteraard ook een standaardmodel kiezen, maar DDG komt altijd ter plaatse om een grondige analyse te maken en om je de beste oplossing voor te stellen zowel qua type installatie als vermogen en aansluiting. Je krijgt op die manier een innovatieve, ecologische en betaalbare oplossing aangereikt. En de DDG systemen zijn een perfecte aanvulling op je klassieke verwarmingssysteem.

Een gepast systeem voor elke woning

Als één van de enige producenten in de wereld legt DDG zich uitsluitend toe op het ontwikkelen en maken van houtgestookte cv-kachels en -haarden. DDG heeft designkachels en klassieke modellen voor kleine, goed geïsoleerde huizen. Grotere toestellen zijn ideaal voor omvangrijke huizen, boerderijen en zelfs kastelen. 

Hoogwaardig en energiezuinig

Wat velen niet weten is dat al onze recente modellen getest en gekeurd worden door een gespecialiseerd labo in Arnhem. Hierdoor ben je altijd zeker van een hoogwaardig product dat nu al voldoet aan de milieunorm 2022. Bovendien kies je altijd voor een verwarmingssysteem dat goed is voor je portemonnee en voor het milieu. Onze laatste modellen zijn uitgerust met de allernieuwste DDG hydroline technologie. 

Een passie voor warmte

DDG bestaat al sinds 1979, is gevestigd in Leuven en telt 20 gepassioneerde medewerkers. Het groeit gestadig en fors maar blijft een familiale onderneming. Daarin neemt Daniël De Glas samen met zijn twee zonen Daan en Yves de dagelijkse leiding waar.

DDG management
DDG ecologisch

Hydroline: Belgische toptechnologie

DDG heeft al sinds 1979 een eigen researchafdeling. DDG doet al jarenlang onderzoek naar technieken om de verbranding en warmterecuperatie te verbeteren, om de uitstoot van CO2 en fijn stof te verlagen.

Hydroline is nieuwste technologie waarmee de modellen van DDG zijn uitgerust. De nieuwste kachels en haarden voldoen al aan de Europese doelstellingen rond nieuwe rendementen en uitstootnormen vastgelegd voor 2022. De nieuwe EU-richtlijnen hebben als doel te zorgen dat fabrikanten al bij het ontwerp van een product rekening houden met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur. 

Dat vertaalt zich in toestellen met een krachtige warmtewisselaar in inox (spiraal). Deze geeft bovenaan nog steeds de geproduceerde warmte door aan water. Dit warme water wordt naar de cv-ketel gebracht. De warmtewisselaar, afgescheiden van het vuur door een carburator, zorgt dan weer voor een optimale luchtverdeling. De spiraal onder het vuur is vervangen door een vast rooster.

Daarnaast is de cv-haard uitgerust met een Hydroboost®-stand, die de werking op alle regimes optimaliseert en versnelt. De kachel gaat met andere woorden zachter of harder branden afhankelijk van de warmtevraag en behoudt hierbij zijn uitzonderlijke kwaliteiten, ook bij een laag vermogen. De kachels zijn conform de Duitse (DIN 18891) en Oostenrijkse (15a-B-VG) norm en voldoen aan de verplichte energieprestatiewetgeving (EPB).

Belgische toptechnologie sinds 1979

100% Belgisch

DDG is een Belgisch familiebedrijf dat innovatieve verwarmingssystemen bedenkt. Hiervoor hebben we een eigen R&D afdeling.


100% maatwerk

Elke kachel is uniek en wordt op bestelling gemaakt. Je kan je toestel zelfs personaliseren als je dat wenst. Dat hoort bij onze topservice.


De enige in Europa

DDG is de enige fabrikant in Europa die exclusief inzet op cv-kachels en cv-haarden. Dat zie je aan onze modellen die hun tijd vooruit zijn.


Getest en goedgekeurd

Alle DDG modellen worden door een erkend laboratorium getest voor ze op de markt komen. De nieuwste modellen zijn nu al klaar voor 2022.


Meer over DDG

De enige in Europa die exclusief inzet op cv-kachels en -haarden

Bijna veertig jaar geleden nam Daniël De Glas de Smederij van ’t Park te Heverlee over. De smederij stond bekend als het 'Huis Lefèvre' en bestond al sinds 1904. Het huis was gespecialiseerd in kunstsmeedwerk: lichte lasconstructies, metalen poorten, ramen en deuren plus veranda’s in aluminium. De smederij stond bekend om zijn degelijkheid, kwaliteit en vakmanschap.

Vanaf de overname in 1979 speelde Daniël De Glas slim in op de toenmalige energiecrisis. Gezien zijn kennis en ervaring in het verleden, was het evident dat hij zou kiezen voor warmterecuperatie en een alternatief voor de zeer dure stookolie en gasverwarming. Enkele originele ideeën en oplossingen leidden tot de DDG-hydroconvertor: een allesbrander op centrale verwarming.

Vandaag staat DDG aan de top in zijn branche en kan het bedrijf stilaan beschouwd worden als dé marktleider in zijn domein.

Beursstand Smederij van 't Park
Beursstand Smederij van 't Park

Wil je ook een kachel of haard op cv?

Heb je nog vragen of wil je een afspraak met één van onze specialisten voor een grondige analyse?

Vraag ernaar