Bedrijf

DDG produceert, installeert en onderhoudt kachels & inbouwhaarden die aangesloten zijn op de centrale verwarmingssystemen in particuliere woningen. Het bedrijf onderscheidt zich door het aanleveren van gedimensioneerde oplossingen in vermogen en design. Klanten genieten op die manier van een innovatieve, ecologische en betaalbare aanvulling op hun klassieke verwarmingssysteem.

Als één van de enige producenten in de wereld legt DDG zich uitsluitend toe op het ontwikkelen en maken van houtgestookte CV-haarden. DDG heeft designkachels en klassieke modellen voor kleine, goed geïsoleerde huizen. Grotere toestellen zijn ideaal voor omvangrijke huizen, boerderijen en zelfs kastelen.

DDG is een familiebedrijf uit Leuven met 35 werknemers. DDG groeit gestadig en fors maar blijft een familiale onderneming. Daarin neemt Daniël De Glas samen met zijn twee zonen Daan en Yves de dagelijkse leiding waar.

smederij 't park atelier
Beursstand Smederij van 't Park Werkatelier Smederij van 't Park
   

Een streepje geschiedenis

Zo'n dertig jaar geleden nam Daniël De Glas de Smederij van ’t Park te Heverlee over. De smederij –  bekend als het 'Huis Lefèvre' – bestond reeds sinds 1904 en was gespecialiseerd in kunstsmeedwerk, lichte lasconstructies, metalen poorten, ramen en deuren, en veranda’s in aluminium. De smederij was goed gekend in de Leuvense regio, vooral voor zijn degelijkheid, kwaliteit en vakmanschap.

Vanaf de overname in 1979 werd getracht in te spelen op de toenmalige energiecrisis. Gezien zijn kennis en ervaringen in het verleden lag het voor de hand dat de nieuwe eigenaar zou kiezen voor warmterecuperatie en een alternatief voor de zeer dure stookolie en gasverwarming. Enkele originele ideeën en oplossingen leidden tot de DDG-hydroconvertor: een allesbrander op centrale verwarming.

Vandaag staat DDG aan de top in zijn branche en kan het bedrijf stilaan beschouwd worden als dé marktleider in zijn domein.